Der er masser af tomater i mit drivhus. Og jeg bestemte mig for at bruge et kilo af dem til at lave en spændende marmelade. Jeg smagte marmeladen i Stockholm. Den stod i køleskabet hos vores værter. Jeg kunne ikke lade være med at smage den og siden, har jeg ikke tænkt på andet end at lave den 🙂 Jeg har selvfølgeligt fået opskriften af svenskerne 🙂
Og nu står den her, i mit køkken, klar til at blive spist. Sød og stærk. Perfekt til ost.
Prøv den! Giv den en chance og du vil ikke fortryde! 🙂
Ingredienser:
- 1 kg modne tomater
- 2 røde chilier, jeg brugte to røde og én grøn
- 5 nelliker
- 1 kg sukker, du kan sagtens bruge mindre
- 1 tsk vaniljesukker, jeg brugte hjemmelavet
- geleringsmiddel
Fremgangsmåde:
- Skold tomaterne med kogende vand. Jeg plejer at putte dem i en stor skål og hælder kogende vand over.
- Lad dem stå i vandet i nogle minutter eller indtil deres skind begynder at revne.
- Tag skindet af og skær dem i terninger.
- Vask og fjern kerner fra chili. Hak dem fint.
- Kom sukker (behold lidt til at blande geleringsmiddel med), vaniljesukker, chili samt tomaterne i en gryde.
- Bland dem godt sammen. Lige så snart du begynder at blande dem sammen kan du se, at der kommer meget saft fra tomaterne.
- Kog under konstant omrøring i 15 minutter.
- Efter 15 minutter, når tomaterne er møre og falder fra hinanden, kom den resterende sukker blandet med geleringsmiddel.
- Kog op og tag fra varmen. Rør godt hvis der er skum i gryden. Den forsvinder i løbet af et minut under omrøring.
- Hæld marmelade i varme, steriliserede glas.
- Luk straks og nyd vinteren igennem! 🙂
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂
En lille oktober opdatering:
Jeg havde rigtig mange tomater i drivhuset, det var simpelthen for mange til at spise selvom jeg elsker tomater og kan spise dem som æbler 🙂
De tre på billedet vejede 1051 gram og blev til en dejlig tomatmarmelade igen 🙂
Hej.
Har du nogen erfaring i at bruge grønne tomater til opskriften?
Mvh
Per
Hej Per,
Nej, desværre men jeg ville da bare prøve hvis jeg havde dem 🙂
Vh,
Tamara
Hejsa, jeg har lige lavet din tomatmarmelade, og tilføjet lidt ingefær, den er bare blevet rigtig god – dog meget sød, så man kan vist roligt halvere sukkermængden. Tak for god opskrift 🙂
Hej Inge,
Hvor dejligt at få en tilbagemelding på opskriften! Tusind tak for det!
Mht sukker mængden så er det nok meget individuelt men det vil jeg prøve næste gang.
Mange hilsner,
Tamara
Den må jeg vist lave
Hej Knud,
Jeg kan forsikre dig at den smager himmelsk og du vil ikke fortryde 🙂 Husk bare at tomaterne skal være modne 🙂
Hilsen,
Tamara