Surdejsbrød.

Print page
IMG_8322
Kan I huske de to surdej som jeg har sattet igang i lørdags?
Nu vil jeg bage et brød ud af én af dem. Jeg tog den med kærnemælken, da den så ud til at være klar, og brugte en simpel opskrift som jeg fandt et eller andet sted på nettet engang.
Til dette brød skal du bruge ca. 250 ml af surdejen, gem resten i køleskabet til senere.
Ingredienser:
  • ca. 250 ml kærnemælkssurdej
  • ca. 350 g hvedemel
  • ca. 70 g rugmel
  • 1½ tsk salt
  • ca. 175 ml vand
  • 2 tsk honning

  • Kom alle ingredienser i en skål og ælt godt, jeg gjorde det i hånden, uden min æltemaskine. Dejen skal være blød og fast, let klistrende men ikke helt våd. Hvis du kan tage klumpen i den ene hånd og slipper den tilbage i skålen, burde den falde ned uden at efterlade meget på din hånd.
  • Smør skålen med lidt olie, form dejen til en kugle og lad den efterhæve i skålen et lunt sted. Dæk skålen med husholdningsfilm.
  • Lad den hæve længe, indtil den mere end fordobler størrelsen. Det tog ca. 4½ time da jeg gjorde det.
  • Tænd ovnen på 250 grader og vent indtil den er varm.
  • Stil en skål med vand i bunden af ovnen.
  • Hæld dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, lad den hvile lidt før du sætter den i ovnen.
  • Pensl med vandt og stil i ovnen.
  • Bag brødet i 40 minutter, de første 10 minutter på 250 grader og sænk varmen til 220 derefter.
  • Pensl med vand efter hver tiende minut. På den måde får du en rigtig fin, tyk skorpe.

img_8319

Brødet har en rigtig god skorpe med en lidt sødlig smag og er stadig rigtig god dagen efter. Det er i hvert faldt værd at bage selvom det tager lidt længere tid.

Jeg skal nok prøve at bage det igen OG næste gang vil jeg huske at skære det i midten for at få en lidt mere spændende mønster 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *