Reste-rugbrødsboller med gulerødder

Print page

Image_13

Jeg har bidraget med denne opskrift til Stop Spild af Mad opskriftsamling engang. Nu vi jeg dele den med jer, da de er nogle boller som jeg bager fra tid til anden, især når jeg har nogle rester af rugbrød som er OK men bare for tørt til at vi gider at spise det.

Bollerne er simpelthen meget dejlige og rigtig gode til madpakken. Man kan godt bage mange af dem for at fryse dem efterfølgende. Ud fra denne opskrift kan du få ca.  36 store boller eller 43 mindre (det fik jeg i dag).

I opskriften har jeg skrevet gulerødder men har du lyst til at bruge andet er det også fint. Jeg bagte dem med rødbeder i dag 🙂 De er bleven lidt røde i det men smager lige så fantastisk.

Ingredienser:

  •  2 pkt. gær (100 gram)
  • 300 gram rugbrød, finthakket
  • ca. 400 gram revne gullerødder
  • 150 gram havregryn
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • ca. 850 – 1000 gram hvedemel
  • evt. et æg til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Udblød rugbrød i vandet blandet med mælken, rør gæren heri og derefter havregryn.
  2. Lad det stå fem minutter mens du hakker gulerødder.
  3. Tilsæt salt, olie og derefter de revne gulerødder.
  4. Rør det hele sammen.
  5. Ælt melet, lidt ad gangen, først de 500 gram og derefter hæld resten langsom ind indtil du kan mærke, at dejen ikke kan tage mere.
  6. Ælt det hele godt i ca. 10 min i røremaskinen.
  7. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter under en klæde.
  8. Tag den ud af skålen og ælt lige lidt.
  9. Del dejen i fire stykker og rul hver stykke til en aflangt pølse.
  10. Del så hver af dem i ca. 12 stykker (så bliver bollerne store), form dem til boller og sæt på en plade beklædt med bagepapiret.
  11. Sæt ovnen på 220 grader og lad bollerne hæve imens ovnen varmes op.
  12. Pensl med sammenpisket æg lige før du sætter bollerne i ovnen.
  13. Bag i forvarmet ovn i ca. 15 – 20 minutter (afhængig af ovnen) en plade ad gangen. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *