Rabarber marmelade med appelsiner og ingefær

Print page

Rabarbermarmelade

For første gang i mit liv har jeg lavet en rabarber marmelade. Og det var ikke hvilken som helst rabarber marmelade, den er nemlig med appelsiner og ingefær 🙂 En rigtig spændende blanding og en rigtig god marmelade 🙂 I kan bare prøve selv 🙂

Hvad har jeg brugt:

  • ca. 3 kg rabarber
  • 2 kg sukker
  • 8 mindre appelsiner
  • 3 spsk. frisk revet ingefær
  • 1 geleringspulver til marmelade (1½ kg frugt)

Hvordan skal du gøre:

  1. Vask rabarber og skær den i mindre stykker.
  2. Kom den i den gryde som du skal koge den i, husk den skal være stor.
  3. Kom sukker ovenpå rabarber.
  4. Kom låget på og lad den stå natten over eller længere.
  5. Næste dag skal du forberede appelsiner, kom dem i en skål og overhæld med kogende vand.
  6. Lad dem stå i vandet i ca. 1 minut.
  7. Hæld vandet fra og skrub dem godt.
  8. Tag skrællet af læg den til side. Den kommer du nemlig til at bruge bagefter.
  9. Prøv at fjerne alt det hvide fra appelsinerne og skær dem i mindre stykker.
  10. Kom dem i gryden sammen med rabarber og sukker.
  11. Nu til appelsin skræl: prøv at fjerne lige så meget af det hvide skind som du kan og kom resten i gryden sammen med alt det andet.
  12. Skræl ingefær og riv den på den mindre rivejern.
  13. Kom den i gryden.
  14. Når det hele har stået natten over og der er meget juice i gryden skal du begynde at koge marmeladen. Kog det hele op på høj varme, rør tit i gryden så den ikke brænder.
  15. Skru ned for varmen men kog stadig, 15 minutter mere. Rør (næsten) hele tiden i gryden.
  16. Nu skal du tilsætte geleringspulver som det står på pakken. Jeg har blandet min med 3 spsk. sukker og rørt den i marmeladen mens den kogte.
  17. Kog ½ minut mere og tag alle appelsin skræl ud.
  18. Kom marmeladen på glas og afkøl.

Nyd med en god bolle eller på en pandekage. Muligheder er mange.

Rabarbermarmelade

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *