For første gang i mit liv har jeg lavet en rabarber marmelade. Og det var ikke hvilken som helst rabarber marmelade, den er nemlig med appelsiner og ingefær 🙂 En rigtig spændende blanding og en rigtig god marmelade 🙂 I kan bare prøve selv 🙂
Hvad har jeg brugt:
- ca. 3 kg rabarber
- 2 kg sukker
- 8 mindre appelsiner
- 3 spsk. frisk revet ingefær
- 1 geleringspulver til marmelade (1½ kg frugt)
Hvordan skal du gøre:
- Vask rabarber og skær den i mindre stykker.
- Kom den i den gryde som du skal koge den i, husk den skal være stor.
- Kom sukker ovenpå rabarber.
- Kom låget på og lad den stå natten over eller længere.
- Næste dag skal du forberede appelsiner, kom dem i en skål og overhæld med kogende vand.
- Lad dem stå i vandet i ca. 1 minut.
- Hæld vandet fra og skrub dem godt.
- Tag skrællet af læg den til side. Den kommer du nemlig til at bruge bagefter.
- Prøv at fjerne alt det hvide fra appelsinerne og skær dem i mindre stykker.
- Kom dem i gryden sammen med rabarber og sukker.
- Nu til appelsin skræl: prøv at fjerne lige så meget af det hvide skind som du kan og kom resten i gryden sammen med alt det andet.
- Skræl ingefær og riv den på den mindre rivejern.
- Kom den i gryden.
- Når det hele har stået natten over og der er meget juice i gryden skal du begynde at koge marmeladen. Kog det hele op på høj varme, rør tit i gryden så den ikke brænder.
- Skru ned for varmen men kog stadig, 15 minutter mere. Rør (næsten) hele tiden i gryden.
- Nu skal du tilsætte geleringspulver som det står på pakken. Jeg har blandet min med 3 spsk. sukker og rørt den i marmeladen mens den kogte.
- Kog ½ minut mere og tag alle appelsin skræl ud.
- Kom marmeladen på glas og afkøl.
Nyd med en god bolle eller på en pandekage. Muligheder er mange.
Velbekomme!