Disse boller bagte jeg til pulled pork i går. De er rigtig dejlige og egner sig godt til frysning. Jeg fik opskriften fra nogen som skrev den i en fart. Senere viste det sig, at der manglede noget i den 😀 Bollerne blev dog rigtig lækre alligevel og du får opskriften som jeg bagte dem. 😀
Opskriften er til 16 store boller:
- ca 5 dl lunkent vand
- 6 spsk mælk
- 50 g gær
- 4 spsk sukker
- ca 12 dl mel, jeg brugte 10 dl hvedemel og 2 dl fuldkornshvedemel
- ca 50 g blødt smør
- 3 tsk salt
- 1 æg til pensling
- sesamfrø til at drysse med
Fremgangsmåde:
- Kom gær, sukker, mælk og lidt af melet i en stor skål og bland sammen.
- Lad den stå i ca 5 min indtil det begynder at boble.
- Kom de resterende ingredienser samt noget (ikke det hele!) af melet i skålen.
- Ælt godt, helst i en røremaskine, tilsæt mere mel hvis dejen klistrer meget.
- Du skal ende med en dej der er blød men fast og ikke klistrer til hænderne.
- Lad dejen stå i ca 30 – 60 minutter et varmt sted, under et klæde. Indtil den fordobler størrelsen.
- Pres dejen ned igen og del den i to dele. Del de to dele i 4 dele igen og hver af dem i to, så du står med 16 stykker i alt.
- Form 16 boller, læg dem på en bageplade med god afstand, højst 8 stykker på én plade.
- Pres bollerne flade med din håndflade. Det er nemmest hvis du fugter hånden først.
- Lad bollerne stå og hæve, tildækket, i ca 60 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i 12 – 15 minutter, afhængig af ovnen. Jeg bager altid én plade ad gangen.
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂