Kartoffelpizza

Print page

Kartoffelpizza

Jeg har en god opskrift på pizza uden gærdej. Den er med dej lavet af kogte kartofler og mel.

Igen er det en nem og overskuelig opskrift og når man har lavet dejen kan man lægge alt man har lyst til på den. Dejen er dejlig blød og det tager 5 minutter at lave den, i hånden. Man behøver ikke at vente på at den hæver.

Ingredienser til dejen, til en stor bradepande:

  • ca. 1 kg kartofler, skrællet
  • ca. 600 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver med top på
  • 8 spsk. smør

Fremgangsmåden:

  1. Kog kartoflerne.
  2. Mos dem sammen med smørret.
  3. Lad dem køle af.
  4. Bland melet med salt og bagepulveret og kom det hele i de afkølede kartofler.
  5. Rør det hele til en ensartet, blød dej.
  6. Smør  bradepanden med smør, margarine eller olie.
  7. Kom dejen i bradepanden og fordel den fint.
  8. Kom alt det du vil have på din pizza.
  9. Bag i en forvarmet ovn til 250 grader i ca. 30 minutter eller indtil osten begynder at tage farven.

Du kan bruge mindre kartofler og reducere mængden af melet så får du lidt tyndere bund.

Hvad har jeg lagt på min pizza:

  • Hakket oksekød
  • Flåede tomater
  • Løg
  • 2 fede hvidløg
  • Bullionterning
  • Champignon på dåse
  • Hvidløg
  • Bacon
  • Chili
  • 2 stk mozzarella ost

Hvordan gjorde jeg:

  1. Jeg har skåret og svitset løget på panden sammen med bacon i mindre terninger.
  2. Jeg kom hvidløg i.
  3. Jeg kom hakket kød i og steget den med løg indtil den fik lidt farve.
  4. Jeg kom tomater på dåse i gryden samt bullionterning.
  5. Jeg kogte det hele ca. 30 minutter.
  6. Ca. 10 minutter før sluttiden kom jeg champignon i gryden.
  7. Jeg har smagt med salt, peber og chili.
  8. Jeg har lagt det hele på pizzabunden, fordelt mozzarella osten o bagt i ca. 30 min i 250 grader.

Hvis du bruger mozzarella osten så sorg for, at den er godt afdryppet, ellers kommer der for meget vand ind i dejen, som så bliver klistret. Det samme gælder sovsen hvis du vil gøre den på samme måde som jeg gjorde.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *