Min kære mor købte hybenmarmelade til mig. Og hvad bruger man den til? Selvfølgeligt kærnemælkshorn! Jeg er vildt med gærdej (der er vist ingen hemmelighed i det) derfor skulle det være en gærdej, men alt jeg fandt på nettet var bare for fed for mig (250 g smør til 300 g mel), så jeg bestemte mig for at eksperimentere lidt, og omskrive min favorit bolledej til kærnemælkshorn-dej.
Jeg fik fantastisk gode horn ud af det, og de første fire blev spist med det samme. 🙂 Så det er nok ikke sidste gang jeg laver dem på den måde.
De er også gode dagen efter og egner sig til frysning.
Ingredienser til dejen (24 stykker):
- 500 g mel
- 75 g smør
- 1 spsk sukker
- 50 g gær
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2,5 dl kærnemælk
Desuden:
- marmelade (hybenmarmelade hvis du har)
- perlesukker
- æg til pensling.
Fremgangsmåde:
- Rør kærnemælken, gær og sukker sammen i den skål du skal bruge til at lave dejen. Bland dem godt sammen så gæret “smelter” og lad det stå i ca 15 minutter indtil du kan se, at det er bleven tykkere og bobler lidt.
- Smelt smørret imens og lad den køle ned.
- Når gær-blandingen er klar tilsæt de resterende ingredienser og ælt godt. Dejen skal være smidig og blød uden at den klistrer til hænderne. Jeg har æltet den i maskinen i ca 15 minutter.
- Del dejen i fire boller og rul hver af dem i en stor cirkel, ca. 3 -5 mm høj.
- Del hver af cirklerne i 6 stykker.
- Kom marmelade på hver af dem og rul dejen over marmeladen. Gør det sådan, at du i første “omdrejning” indkapsler marmeladen inde i dejen, uden at den bliver presset ned, og så ruller du videre. Prøv på lukke enderne blidt. På den måde får du ikke ret meget marmelade ud af hornene under bagning.
- Lad dem hvile i 15 minutter på en bageplade tildækket med et viskestykke. Jeg bagte 12 ad gangen, de hæver meget i ovnen.
- Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlemelis.
- Bag ca. 15 minutter i forvarmet ovn til 210 grader, almindelig varme.
Velbekomme!
Tjek galleriet for neden for at se, step by step, hvordan jeg gjorde.
ser lækkert ud,en skam jeg ikke har nogen at bage til.
De er også lækre Ketty 🙂 Hvad med Birthe, syntes du ikke, at hun kunne spise nogle hvis du bagte? 🙂 Jeg har også lagt mange af dem i fryseren, så kan vi tø dem op i ovnen og spise når vi får lyst, på den måde smager de så som nybagte 🙂