Den bedste morgenmad til en afslappet weekend 🙂
Jeg har ikke lavet den rigtig længe men sidste weekend kom jeg igen i tanke om den, og vupti! Igen spiste vi den med største fornøjelse 🙂
Den smager himmelsk, især med solbærmarmelade, men den havde vi ikke, så jeg har serveret den med min mors hjemmelavet kirsebær syltetøj 🙂
Hvad skal du bruge:
- 4 skiver brød, bedst hvidt brød
- 3 æg (mellem str.)
- 1,5 dl mælk
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk vanillesukker (jeg bruger altid hjemmelavet)
- 1 knsp kardemomme
- smør til stegning – ja, smør, ingen margarine her
- solbærmarmelade eller andet marmelade du kan lide
Hvordan:
- Bland æg, mælk, sukker og vanillesukker sammen.
- Kom dem i en dyb tallerken eller en tærteform, som jeg gør – det giver muligheden for at tilberede ca. 4 skiver brød på én gang 🙂
- Lad dem suge så meget af æggeblandingen som muligt og vend dem på den anden side. Lad dem suge indtil (næsten) alt er suget ind i brødet.
- Varm panden og smelt smørret.
- Steg et par skiver ad gangen indtil de er gylden brune. Hæld evt. overskydende æggeblanding ovenpå toasten mens du steger den. Jeg plejer at stege på to pander samtidigt, så får jeg alle skiver stegt på én gang 🙂
- Server med din favorit marmelade.