Så de bedste karbonader jeg nogensinde har spist var dem, man får serveret hjemme hos min svigermor 🙂 De er dejlig bløde og saftige og har man prøvet dem én gang vil man ikke spise andre.
Min svigermor var sød at skrive opskriften til mig, og her er hvordan den lyder:
Jeg plejer at beregne 160-170 g kød pr. person. Nedenstående er for 500 – 800 g kød.
Du skal bruge:
- Hakket kød (altid hakket kalv og gris, 50/50)
- 2 mellemstore kogte kartofler
- rasp
- lidt mel
- 2 æg
- salt og peber
Fremgangsmåden:
- Kødet puttes i en skål og røres med 2 mellemstore, kogte og mosede kartofler og 1 æg.
- Karbonaderne formes – tykkelse: mindst 2 cm.
- Vendes i æg og en blanding af rasp og mel og salt og peber.
- Lægges på panden ved stærk varme og vendes så porerne lukker. Skru ned til middeltemp. (4 på mit induktionskomfur).
- Steg 20-30 minutter.
Velbekomme!
ja det er rigtigt, Finns karbonader er de bedste, han begyndte at lave dem på den måde, da han var i Marinehjemmeværnet, hvor de skiftedes til at lave mad, så jeg bruger også den opskrift.