Det er nemt at købe fritter i en supermarked, nogle af dem smager også godt, men jeg fortrækker selv at lave kartofler i bradepanden når vi griller, eller bare vil have det lidt mere festligt. Det gjorde vi også i går.
Som alle andre opskrifter er denne nem og lige at gå til. Du behøver ikke engang skrælle dine kartofler blot du skrubber dem grundigt. Jeg har dog skrællet dem i dag.
Hvad skal du bruge:
- ca. 15 kartofler (det har jeg brugt til 3 voksne og et barn)
- hvidløg
- olivenolie eller alm. olie
- krydderier efter eget valg, jeg brugte: oreganosalt, stødt paprika, timian, basilikum, salt, peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Skrub eller skræl kartoflerne.
- Del dem i både, dvs. del hver af dem i fire stykker på langs
- Kom olie i en større skål og kom krydderierne samt hvidløg i.
- Kom lidt mere olie hvis massen er for tørt.
- Vend kartofler i.
- Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og stil dem i ovnen.
- Bag ca. 30 – 35 minutter indtil de er brune på overfladen.
Velbekomme!