Bagte piroger

Print page

Bagte piroger

Ingredienser til dejen:

  • 350 g protein hvedemel
  • 50 g fuldkorns durum mel
  • 100 g fint rugmel
  • ca. 0,5 l ymer
  • 50 g gær
  • 1 tsk. salt

Fars:

  • 500 g hakket skinkekød
  • 1 stort løg
  • lidt olie
  • 1 stort bundt persille
  • 1 dl. ris
  • ca. 2,5 – 3,5 dl vand
  • 1 bullionterning
  • salt og peber

Fremgangsmåden:

Lav farsen først:

  • Skær løg i små tern og steg den i olien.
  • Kom kødet i samt knust bullionterning i og steg lidt indtil farsen er gennemstegt.
  • Kom risen og vand i.
  • Kom hakket persille i.
  • Kom låget på panden og lad det hele simre i ca. 25 minutter. OBS! Pas på med vandet, hæld ikke det hele på én gang. Hæld først ca. 2,5 dl og tjek risen efter 20 – 25 minutter. Hvis vandet er suget ind i risen, og risen er ikke blød endnu, kom lidt mere vand i.
  • Lad det afkøle mens du laver dejen.

Lav dejen:

  • Kom gær, salt og ymer i skålen. Bland sammen.
  • Kom mel i og ælt godt. Ca. 12 min i maskinen.
  • Tilsæt lidt mere mel hvis dejen er meget klistrende.
  • Lad dejen hæve i 30 – 45 minutter.
  • Del dejen i ca. 12 stykker.
  • Rul hver stykke af dejen til en cirkel.
  • Kom farsen i midten, fold den ene del af dejen over den anden.
  • Pres kanten godt sammen, jeg gjorde det med en gaffel.
  • Lad dem hæve på en bageplade i ca. 20 – 30 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg.
  • Drys evt. lidt revet ost ovenpå.
  • Bag ca. 15 – 20 minutter i forvarmet ovn til 200 grader.

Spis med salat og evt. dressing.

image_14

Velbekomme!

Du kan også erstatte vandet med en dåse flåede tomater og tilsætte evt lidt mere vand, krydr så med lidt oregano og basilikum 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *