Ingredienser til dejen:
- 350 g protein hvedemel
- 50 g fuldkorns durum mel
- 100 g fint rugmel
- ca. 0,5 l ymer
- 50 g gær
- 1 tsk. salt
Fars:
- 500 g hakket skinkekød
- 1 stort løg
- lidt olie
- 1 stort bundt persille
- 1 dl. ris
- ca. 2,5 – 3,5 dl vand
- 1 bullionterning
- salt og peber
Fremgangsmåden:
Lav farsen først:
- Skær løg i små tern og steg den i olien.
- Kom kødet i samt knust bullionterning i og steg lidt indtil farsen er gennemstegt.
- Kom risen og vand i.
- Kom hakket persille i.
- Kom låget på panden og lad det hele simre i ca. 25 minutter. OBS! Pas på med vandet, hæld ikke det hele på én gang. Hæld først ca. 2,5 dl og tjek risen efter 20 – 25 minutter. Hvis vandet er suget ind i risen, og risen er ikke blød endnu, kom lidt mere vand i.
- Lad det afkøle mens du laver dejen.
Lav dejen:
- Kom gær, salt og ymer i skålen. Bland sammen.
- Kom mel i og ælt godt. Ca. 12 min i maskinen.
- Tilsæt lidt mere mel hvis dejen er meget klistrende.
- Lad dejen hæve i 30 – 45 minutter.
- Del dejen i ca. 12 stykker.
- Rul hver stykke af dejen til en cirkel.
- Kom farsen i midten, fold den ene del af dejen over den anden.
- Pres kanten godt sammen, jeg gjorde det med en gaffel.
- Lad dem hæve på en bageplade i ca. 20 – 30 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg.
- Drys evt. lidt revet ost ovenpå.
- Bag ca. 15 – 20 minutter i forvarmet ovn til 200 grader.
Spis med salat og evt. dressing.
Velbekomme!
Du kan også erstatte vandet med en dåse flåede tomater og tilsætte evt lidt mere vand, krydr så med lidt oregano og basilikum 🙂