Det er nok den nemmeste kage man kan lave, OG den smager så dejligt, at man vil lave den igen, og igen, og igen… 🙂 Jeg fandt den for et stykke tid siden i en dameblad da jeg var hos lægen, kan ikke lige huske hvad det var for et blad, men jeg har affotograferet den og bagt den efterfølgende.
Jeg har bagt den også i dag, da jeg ventede besøget af en veninde. Hun kom desværre ikke men jeg kan glæde jer med at dele opskriften mens jeg spiser kagen selv ;-)
Ingredienser:
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 175 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 75 g kokosmel
- 3/4 dl mælk
- 2 – 4 æbler
- perlemelis
Fremgangsmåde:
- Rør smør og sukker hvidt.
- Tilsæt æg, ét ad gangen mens du rører.
- Tilset de øvrige ingredienser (undtagen æbler og perlemelis).
- Rør godt til en ensartet masse.
- Smør en lille bradepande eller tærteform med smør og kom dejen i.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skræl æbler og skær dem i både (1 æble = 8 både).
- Læg dem pænt på dejen, præs dem mod bunden.
- Fordel perlemelis ovenpå.
- Bag kagen ca. 35 minutter i forvarmet ovn indtil den er gylden. Tjek evt. med en træpind, der er intet på pinden hvis den er gennembagt.
- Server til familien eller gæster og skynd dig til at tage et stykke til dig selv før det hele forsvinder 🙂
Velbekomme!