Man kan ikke rejse til Tyrkiet uden at spise en pide – tyrkisk pizza. Jeg spiste den tit da jeg var i Tyrkiet, i alle udgaver, med oksekød, lam, med æg ovenpå kødet og uden, og med ost. Jeg har dog aldrig tænkt på at lave den selv, indtil jeg faldt over opskriften og vupti! Nu har vi spist den til aftensmaden i dag. Skal jeg sige, at den smagte herligt? Jep, det gjorde den, selvom fyldet var ikke lige efter opskriften, jeg har brugt kylling i stedet for oksekød, men det blev ikke dårligere af den grund. Og dejen, ja…, den var dejlig blød.
Ingredienser til dejen:
- 3 kopper hvedemel (ca. 750 ml)
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- ca. 25 g gær
- 1,25 kop fingervarmt vand
- 3 spsk. olivenolie
- 1 æg til pensling
Ingredienser til fyldet:
- 2 kyllingebryst filletter skåret i små skiver
- 1 stort løg, hakket
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk. tomatpuré
- 3 fede hvidløg
- 1 peberfrugt, skåret i små stykker
- 1 tsk paprika-pulver
- salt og peber
Fremgangsmåde: