Det er godt nok længe siden jeg har lavet noget med surdej. Den gamle surdej, som jeg havde i køleskabet gik til, så jeg har bestemt mig for at lave en ny surdej. Jeg har faktisk bestemt mig for at eksperimentere lidt, og afprøve en anden opskrift på surdej med kærnemælk 🙂
Mens jeg lavede den, var jeg kommet i tanke om, at jeg stadig har vallen i køleskabet fra dengang jeg lavede osten, så…. JA, jeg lavede også én med vallen 🙂
Nu har jeg dem begge stående på køkkenvindue og er spændt på hvilken af dem jeg bestemmer mig til at bruge først.
Til venstre er surdejen med kærnemælken og til højre med vallen.
Surdej med kærnemælken:
- 3 dl kærnemælk
- 3 dl hvedemel
- 1 dl rugmel
- ½ tsk salt
Surdej med vallen:
- 5 dl valle
- 3 dl hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- 1 dl rugmel
Nu står de bare på køkkenvindue og arbejder, og jeg håber på, at om 2 – 3 dage kan jeg begynde at bage med nogen af dem. Jeg fik at vide engang at surdej må ikke lukkes helt for så går den i stå, derfor lod jeg låget på glasset stå lidt åbent.
Pingback: Surdejsbrød – II |
Pingback: Surdejsbrød. |