Endnu en tærte.
Serveret til frokost i går til mine sultne mænd efter en tur i svømmehallen 😀 Den kan sagtens gå som aftensmad også.
Jeg har efterhånden lært, at hvis man kommer lidt ris i bunden af tærten, så opsuger den al overskydende væske og dejen/bunden bliver ikke våd. Dette gælder især i disse tilfælder hvor man ikke helt kan fjerne vandet når man fx. blancherer grøntsager. Så der er en smule ris i tærten.
Dejen er lavet efter denne opskrift. Jeg brugte bare speltmel i stedet for rugmel.
Fyld:
- 1 – 2 håndfuld kogt ris
- ca. 400 gram frisk spinat
- ca. 100 g skinke skåret i strimler
- ca. 150 gram feta, jeg brugte min favorit ost – turkisk beyaz
Æggemasse:
- ca. 100 – 150 g hytteost
- 4 æg
- ca. 1 dl mælk
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Lav dejen og fordel den i formen. Kom den i køleskab.
- Blancher spinaten. Dvs. at du skal komme den i kogende vand og koge den med i et par minutter. Tag den derefter ud på en si og overhæld med kold vand.
- Lad den dryppe af og hak den meget groft.
- Fordel risen ovenpå dejen.
- Fordel skinke ovenpå.
- Fordel spinaten oven på risen og skinken.
- Kom feta ovenpå.
- Pisk æggene i en skål. Kom hytteosten samt mælken i. Pisk dem sammen.
- Smag med salt og peber og hæld æggemassen ovenpå alt andet.
- Bag i forvarmet ovn i ca 40 minutter. Hvis du bruger en glasform, ligesom mig, skal bagetiden være ca. 10 minutter længere.