Snegler med vaniljebudding.

Print page

IMG_1

Endnu en opskrift på gærdej som jeg absolut må dele med jer herinde.

Jeg har lavet disse snegler den dag Lucas havde fødselsdag. Lucas var meget flittig med at hjælpe til 🙂 men det kan I se nedunder 🙂

Kagen er ikke for sød og er god med kaffe eller te. Opskriften i sigselv er nem at følge og jeg vil sige, at enhver kan lave disse snegler, erfaring med gærdej eller ej. Her brugte jeg almindelig vaniljebudding fra pulver som kan købes alle steder, men man kunne med fordel lave budding selv hvis man havde lyst til det.

Opskriften er til ca. 12 stykker.

Ingredienser:

  • 500 g mel
  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 2 dl fingervarm mælk
  • ½ dl piskefløde – denne kan erstates med mælk, men jeg syntes at dejen får en dejlig konsistens når man bruger fløde 🙂
  • 60 g smeltet smør
  • ½ tsk salt

Til smuldredejen:

  •  50 g sukker
  • 50 g koldt smør
  • 100 g mel

Derudover: en pose budding efter egen smag (jeg brugte vaniljebudding) og lige så meget mælk som der står på pakken.

Fremgangsmåde:

Det er bedst når alle ingredienser har rum-temperatur. Bland alle ingredienser sammen i en skål og ælt dejen så den får en dejlig blød men fast konsistens. Derefter skal den stå varmt i ca. 1 time. Hvis du vil have at det går lidt hurtigere, kan du varme ovnen til ca. 30 – 50 grader og stille dejen der indtil den fordobler størrelsen.

Imens kan du tilberede din budding og lade den køle lidt.

Når dejen har fordoblet størrelsen, tag den ud af skålen og ælt lidt. Tag ca. 250 gram ud af dejen og rul den ud til en firkant som du skal nu ligge på din smurt bageplade/form. Det bliver til bunden af din snegledej.

Jeg brugte igen min favorit blomst-form 🙂

Den resterende del af dejen skal du også rulle ud i en firkant og fordele buddingen over den. Derefter ruller du den stramt og skærer ca 12 – 14 snegler. Dem lægger du ovenpå bunden. På den måde flyder buddingen ikke ud i formen men bliver på dejen. Det kommer til at se sådan ud:

IMG_3

Lad det hele hæve lidt, ca halv times tid. Imens kan du lave smuldredejen. Når kagen er hævet dryser du smuldredejen over og bager kagen ca. 30 minutter i en forvarmet ovn til ca. 200 grader.

IMG_2

Velbekomme!

Her er Lucas igang med at ælte dejen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *