Reste-pasta-tærte med bagt kylling.

Print page

IMG_8971

Her kommer endnu en opskrift på tærte. Tja…, det har jeg sagt før, jeg bager tærter med glæde, og de bliver også spist med glæde hjemme hos os. I dag har jeg stået ud for en udfordring. Min mor har bagt den skønne fyldt kylling til os. Den smager skønt. Og, den var ret stor, derfor har vi spist den både i går og i forgås. Men…., tredje dag går det ikke, det har jeg selv slet ikke lyst til. Jeg blev derfor nødt til at blive kreativ og kigge godt i køleskabet efter andre ting eller rester jeg kunne bruge. Og denne tærte er lige et udtryk for min kreativitet i køkkenet. Du tænker nok, at du ikke lige har en bagt kylling med oksekød, det er også OK, du kan bruge andre rester af det kød du lige har ved hånden. Og du kan bruge andre krydderier, jeg vil bare vise dig hvad der kan laves og inspirere dig til at bruge de sidste rester til noget fornuftigt i stedet for at smide dem væk.

Nu da I fik historien får I også opskriften 🙂

Jeg har brugt:

  • ca. 500 g fyldt kylling (med oksekød)
  • 1 stor løg
  • 3 fede hvidløg
  • 3 tomater
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1 spsk olie
  • 1 bullionterning
  • ca. 300 – 400 g pasta-skruer
  • salt og peber
  • ca. 500 ml vand
  • ca. 150 – 175 g revet ost

Fremgangsmåde:

  1. Stil ovnen på 200 grader og varm den op.
  2. Hak imens gulerødder groft, jeg gjorde det på en mandolin-jern.
  3. Hak løget groft.
  4. Skær kødet i mindre terninger.
  5. Skær hvidløg groft.
  6. Skær tomater i mindre stykker.
  7. Kom olie på panden og kom løget i. Steg indtil den bliver lidt brun.
  8. Kom hvidløg i og giv den et par minutter på panden.
  9. Kom gulerødder og tomater i og steg lidt (ca. 5 min) under låget, bland dem engang imellem.
  10. Kom lidt af vandet samt en bullionterning i og dæk med låg igen. Lad det simre i ca. 3 minutter.
  11. Kom kødet i, bland det hele godt sammen og kom så meget vand i, at det næsten dækker kødet. Kog op.
  12. Smag til med salt og peber, put låget på og sluk for varmen men lad panden/gryden stå på den varme plade.
  13. Kog pasta al dente og kom den i en smurt bradepande.
  14. Kom kødet ovenpå og bland det hele.
  15. Kom hakket ost ovenpå.
  16. Stil bradepanden i ovnen og bag i ca. 30 minutter eller indtil osten bliver brun.
  17. Server med lidt salat eller broccoli samt hvidløgs-flutes hvis du har lyst til.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *