Polsk gærdejskage uden æltning

Print page

 

Gærdejskage uden æltning

Gærdejskage uden æltning

Denne kage er en ny trend i Polen lige nu. Den er dejlig blød og lidt svampet og samtidigt ikke for tung. Jeg har hørt at den kan holde sig længe men jeg tror, at den bliver spist meget hurtigt 😀

Man skal virkelig ikke ælte dejen.

Det er en kage der er god for dem der ikke bager meget med gær eller dem, som er bange for at bage gærdejen fordi de syntes, at de er besværligt. 🙂

Jeg bagte kagen med mirabeller, det er dem jeg havde ved hånden i dag 😀 men du kan bage dem med alt du har lyst til, også med marmeladen.

Ingredienser:

  • ca. 1 liter mel (min har vejet ca. 800 gram)
  • 25 g gær
  • 4 æg
  • 2,5 dl sukker – man kan med fordel bruge mere
  • 2,5 dl olie, jeg brugte solsikkeolie
  • 2,5 dl fingervarmt mælk
  • 2 spsk. vaniljesukker, jeg brugte hjemmelavet

Ingredienser til smuldredejen:

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 100 g mel

Fremgangsmåde:

  1. Kom gær, mælk, vaniljesukker, æg, sukker og olje i en stor skål.
  2. Pisk det hele let sammen med en piskeris. Det skal have en ensartet konsistens.
  3. Hæld melet ovenpå, prøv at fordele den jævnt over de våde ingredienser. Rør IKKE!
  4. Dæk med et klæde og lad stå i ca. 3 timer 🙂
  5. Lav smuldredejen efter opskriften.
  6. Efter tiden er gået rør det hele sammen til en ensartet dej.
  7. Kom dejen i en smurt form.
  8. Kom frugt eller marmelade på, jeg brugte mirabeller.
  9. Kom smuldredejen på.
  10. Tænd ovnen på 180 grader.
  11. Lad den hvile i ca. 15 minutter.
  12. Bag 40 – 60 minutter i forvarmet ovn.
  13. Nyd din nemme kage! 🙂

Velbekomme!

image_07-jpg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *