I går tilbragte vi hele dagen i kolonihaven. Det var dejligt afslappende, ikke noget alvorligt arbejde men hygge, slappe af og spise både frokost og aftensmad. Vi havde skam også gæster 🙂
Nå, men i vores kolonihave plantede jeg en del krydderier sidste år, bl.a. mynte. Og mynten har spredt sig over alt. Vi har altså helt ufatteligt meget mynte i vores have 🙂
Jeg plukkede noget af den i går og var lidt i tvivl hvad der skal blive ud af den. Så ringede jeg til min gode veninde i Polen, og hun har givet mig en enkelt opskrift på myntesaft som jeg har lavet i dag.
Jeg syntes, at saften er en god alternativ til bare at tørre bladene og bruge dem til te eller som krydderi i maden. Saften kan bruge til at søde te med, til at lave en forfriskende kande saftevand med is og citron og måske også som en ingrediens i is? Muligheder er mange – syntes jeg.
Så hvordan gjorde jeg?
Du skal bruge:
- en god håndfuld af mynte, med stilk og det hele
- 5 dl sukker
- 2,5 dl vand
- et glas/flaske med låg på
- en tragt
- en mindre si
Hvordan gør du:
- Skyl mynten grundigt
- Kom sukkeret og vand i gryden, kom mynten i og kog op på middel varme.
- Husk at røre i gryden så sukkeret ikke brander på.
- Kog ca. 10 minutter, rør engang imellem.
- Tag mynten op af gryden.
- Hæld saften på en skoldet, rengjort glas.
- Køl af og stil i køleskabet.
- Brug til te eller andet du har lyst til 🙂