Myntesaft

Print page

Myntesaft

I går tilbragte vi hele dagen i kolonihaven. Det var dejligt afslappende, ikke noget alvorligt arbejde men hygge, slappe af og spise både frokost og aftensmad. Vi havde skam også gæster 🙂

Nå, men i vores kolonihave plantede jeg en del krydderier sidste år, bl.a. mynte. Og mynten har spredt sig over alt. Vi har altså helt ufatteligt meget mynte i vores have 🙂

Jeg plukkede noget af den i går og var lidt i tvivl hvad der skal blive ud af den. Så ringede jeg til min gode veninde i Polen, og hun har givet mig en enkelt opskrift på myntesaft som jeg har lavet i dag.

Jeg syntes, at saften er en god alternativ til bare at tørre bladene og bruge dem til te eller som krydderi i maden. Saften kan bruge til at søde te med, til at lave en forfriskende kande saftevand med is og citron og måske også som en ingrediens i is? Muligheder er mange – syntes jeg.

Så hvordan gjorde jeg?

Du skal bruge:

  • en god håndfuld af mynte, med stilk og det hele
  • 5 dl sukker
  • 2,5 dl vand
  • et glas/flaske med låg på
  • en tragt
  • en mindre si

Hvordan gør du:

  1. Skyl mynten grundigt
  2. Kom sukkeret og vand i gryden, kom mynten i og kog op på middel varme.
  3. Husk at røre i gryden så sukkeret ikke brander på.
  4. Kog ca. 10 minutter, rør engang imellem.
  5. Tag mynten op af gryden.
  6. Hæld saften på en skoldet, rengjort glas.
  7. Køl af og stil i køleskabet.
  8. Brug til te eller andet du har lyst til 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *