Kyllingetærte med ris og spinat

Print page

Image_1

I dag endnu en tærte, en gammel klassikker i ny udgave.

Jeg havde lidt ris og grillet kylling tilbage fra i går som jeg lagte på bunden af tærten. Resultatet blev virkelig overraskende godt. Risen giver den lidt cremede konsistens da den opsuger overskydende væske fra andre ingredienser. Og så passer den rigtig godt til kyllingen. Tærten er bleven spist rub og stub 🙂 Prøv at lave den selv 🙂

Ingredienser til dejen:

  • ca. 100 g hvedemel
  • ca. 60 g fuldkorns hvedemel
  • 100 g smør
  • ca. 3 spsk vand

Ingredienser til æggemassen:

  • 2 æg + 3 æggehvider (dem havde jeg tilbage fra dengang jeg lavede gærdejskagen)
  • ca. 2 – 3 dl piskefløde
  • salt
  • peber

Ingredienser til fyldet:

  • rester af grillet kylling (1½ bryst), skåret i små stykker
  • ca. 300 – 500 g frossen spinat
  • rester af ris, ca. 3 dl

Desuden revet ost til at drysse over.

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser til dejen skal i foodprocessoren og så får man en klump dej der skal hvile lidt i køleskabet (bare lige lidt). Har du ikke en foodprocessor, kan du hakke smørret i melet, tilsætte vand og ælte det hele hurtigt sammen i hånden.
  2. Mens dejen hviler i køleskabet tø spinatten op og tryk væsken ud.
  3. Skær kyllingen i små stykker.
  4. Lav æggemassen.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Smør tærteformen med smør/olie eller lign. Jeg bruger altid flydende margarine, det er så nemt.
  7. Tag dejen af køleskabet og rul den ud så den passer til din tærteform.
  8. Fordel  først ris og derefter spinaten på dejen.
  9. Fordel kylling ovenpå.
  10. Hæld æggemassen over.
  11. Drys med revet ost
  12. Bag ca. 35 – 40 minutter indtil overfladen begynder at blive brun.
  13. Server med lidt salat.

image_06

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *