Der blev skovlet fra tallerken i dag. Alt det, jeg troede skulle række til to dage blev spist i dag 😀
Ingredienser:
- ca 0,5 kg hakked kød, jeg brugte blandet okse- og svinekød
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk loppefroskaller, kan erstattes med mel (ca 0,5 dl) hvis man ikke spiser LCHF
- to æg
- salt
- peber
- 1 dåse flåede tomater
- 2 store løg
- 2 – 3 fede hvidløg
- bulionterning
- lidt stødt paprika og chili
- olivenolie til stegning
- revet mozzarella
- lidt oregano, jeg brugte oreganosalt
Fremgangsmåde:
- Bland kød, salt, peber, piskefløde, loppefroskaller og æg sammen i en skål.
- Stil i køleskabet.
- Hæld lidt olivenolie i gryden og varm den op.
- Hak løg og svits det i gryden.
- Hak hvidløg og svits den sammen med løg.
- Kom derefter flåede tomater (plus ca. 1 dåse vand), bulionterning, paprika, peber, lidt oregano og chili og lad det hele koge ca. 15 minutter under låg, på lav blus.
- Efter ca 15 minutter skal du blende sovsen, jeg brugte en hånd blender.
- Lad den stå på blussen, du har brug for at sovsen koger.
- Tag derefter kødet ud af køleskabet og en spiseske som du skal bruge til at forme boller.
- Dyp skeen i sovsen og tag en mindre portion kød med den, form den til en bolle ved hjælp af skeen og din ene hånd.
- Kom den i sovsen, fortsæt indtil der ikke er mere kød. Jeg fik omkring 34 boller.
- Lad bollerne koge ca 25 minutter i sovsen.
- Rør sovsen forsigtigt engang imellem.
- Smag evt. sovsen til med salt osv.
- Server i dyb tallerken med revet mozzarella. Vi fik disse gode sellerifritter ved siden af 🙂
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂