Jordbær tid igen, jordbær tid igen 🙂 Jeg elsker jordbær, og ud over at spise pasta med jordbær hele tiden laver jeg også jordbærmarmelade 🙂 Så kan jeg beholde lidt af sommeren på glas og spise dem om vinteren når vejret er trist 🙂
Ud af 2,5 kg jordbær fik jeg ca. 3 l jordbærmarmelade.
Hvad brugte jeg:
- ca. 2,5 kg jordbær, renset og skyllet
- 1,3 kg sukker
- geleringspulver til marmelade, jeg brugte én fra Polen, men se på pakken hvor meget der skal til den mængde frugt du har
Fremgangsmåde:
- Kom jordbær i en stor gryde, jeg brugte 5 l gryde til 2,5 kg jordbær.
- Hæld sukker oven på.
- Lad det stå natten over eller indtil jordbærerne kommer til at afgive saften.
- Kog dem langsomt op og lad koge i ca. 15 – 20 minutter under omrøring.
- Kom geleringspulver i et glas og rør den sammen med lidt sukker (2 – 3 spsk).
- Kom den i de kogende jordbær og rør godt.
- Kog endnu i 2 minutter.
- Kom marmeladen på rene, skoldede glas og luk godt. Jeg plejer at sætte glassene i ovnen, ca. 125 grader varmt, og lade dem stå derinde i ca. 20 minutter.
- Nyd din marmelade vinteren igennem 🙂