Jordbæris

Print page

JordbærIs

Jeg har altid lavet is. Og jeg syntes, at hjemmelavet is er den bedste i verden, og kan på ingen måde erstattes af supermarked’ is.

Denne opskrift er én af de bedste opskrifter jeg har. Den kommer fra bogen “Ismageriet” af Kim Tøvlesø Simonsen. Jeg købte bogen for et par år siden da jeg investerede i en ismaskine 🙂

Ingredienser:

  • 1 l base
  • 500 g frosne eller friske jordbær (jeg bruger så vidt muligt friske bær)
  • 100 g sukker
  • saft af en citron

Fremgangsmåde:

  1. Kom jordbær i en skål.
  2. Kom citronsaft og sukker i.
  3. Mos jordbærerne groft og lad dem stå i køleskabet i et par timer eller natten over – ét par timer i køleskab er nok syntes jeg.
  4. Blend jordbærerne og blend dem sammen med basen.
  5. Kør massen på ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine kan du komme massen i fryseren og røre rundt hver halve time. Den skal have ca. 2 timer i fryseren.

Nyd den dejligste gelato is med bær og piskefløde eller i en vaffel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *