Jeg har forelsket mig i gelato is. Til at lave gelato is, som jeg syntes er den dejligste is jeg nogensinde har lavet, skal man først lave en base. Jeg bruger Grundopskrift 1 fra bogen “Ismageriet” af Kim Tøvlesø Simonsen.
Det er bestemt den bedste opskrift på basen til is. Konsistensen bliver helt perfekt. Isen bliver cremet og kommer til at smelte på tungen.
Man skal have god tid når man laver denne slags is. Basen skal laves dagen inden man kan lave isen. Men med god planlægning er det faktisk ikke noget problem.
Her er opskrift til ca. 1,5 l base. jeg plejer at lave den dobbelte portion, på den måde har jeg ca. 3 l base som jeg kan lave 3 forskellige slags is med 😀
Ingredienser:
- 1 l sødmælk
- 8 husblas
- 40 g dextrose (tja…, efter min mening kan man udelade den, jeg glemte den et par gange og isen blev lige så god)
- 100 g skummetmælkepulver
- 200 g sukker
- 30 g flydende glukose (kan købes i en helsekost forretning eller erstat den evt. med 25 g dextrose)
- 3 æggeblommer
- 1 dl piskefløde
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Forbered alle ingredienser.
- Udblød husblasen i koldt vand.
- Kom mælken, fløden, skummetmælkspulver og glukosen i en gryde og begynd at varme dem op til 40 grader. Rør hele tiden. Brug en stegetermometer til at måle temperaturen i gryden.
- Tilsæt salt, vredet husblas, sukker og æggeblommer og rør rundt.
- Varm indtil massen er 84 grader varm (ca. 15 min). Rør hele tiden.
- Held massen i en skål og stil på køl helst natten over.
- Brug base-massen til den is du vil. Jeg har lagt opskriften på jordbæris her.