Hyggeboller med appelsinsmag

Print page

Appelsinboller

Skal du have gæster til en kop te eller kaffe?

Hyggeboller et et godt forslag til hvad du kan servere til kaffen 🙂

De er meget nemme at lave og…, bare du kunne dufte dem!, en duft af appelsin og vanilje spreder sig i mit køkken 😀

Jeg har lyst til at spise dem allesammen!

Jeg brugte opskriften på kærnemælksboller og har modificeret den lidt,  i stedet for sukker har jeg givet ca. 3 spsk appelsinsukker og to store spsk vaniljesukker, alt selvfølgeligt hjemmelavet.

Jeg lod dejen hæve efter æltning i 30 minutter og selve boller fik også lov til at hæve de næste 30 minutter før bagning. Til sidst har jeg penslet dem med sammenpisket æg og drysset med rørsukker.

De er bleven store og bløde, perfekte til at servere som de er eller med smør og evt. marmelade.

Hold op de er gode!

For at du ikke skal lede efter opskriften skriver jeg det hele her igen.

Ingredienser:

  • ca. 500 g mel
  • 75 g smør
  • ca. 3 spsk appelsinsukker
  • ca. 2 store spsk vaniljesukker
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl kærnemælk
  • æg til pensling

Her er hvordan du skal gøre:

  1. Rør kærnemælken, gær, vaniljesukker og appelsinsukker samt lidt af melet i den skål du skal bruge til at lave dejen. Bland dem godt sammen så du får en flydende dej, lad det stå i ca 15 minutter indtil du kan se, at det er bleven tykkere og bobler lidt.
  2. Smelt smørret imens og lad den køle ned.
  3. Når gær-blandingen er klar, tilsæt de resterende ingredienser og ælt godt. Dejen skal være smidig og blød uden at den klistrer til hænderne. Jeg har æltet den i maskinen i ca 15 minutter.
  4. Lad den stå under et klæde i ca. 30 minutter.
  5. Del dejen i fire boller og rul hver af dem til en lang pølse.
  6. Del hver af pølserne i 5 stykker og form dem til boller.
  7. Sæt på bagepladen.
  8. Lad dem hvile i 30 minutter på en bageplade tildækket med et viskestykke.
  9. Pensl med sammenpisket æg og drys med rørsukker eller perlemelis.
  10. Bag ca. 12 – 15 minutter i forvarmet ovn til 225 grader, almindelig varme, indtil de er fint brune på toppen.

Boller med appelsinsmag

Gem én til side for digselv, dine gæster vil sikkert spise dem allesammen 😀

 

Print page

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter?

Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes.

Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen.

Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd.

Jeg glæder mig til at høre fra dig :-)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *