Hjemmelavet pålæg – nakkesteg til brødet

Print page

nakkesteg til pålæg

Hjemmelavet pålæg? Hvorfor ikke? Det indeholder ingen konserveringsmidler eller andre E-numre. Nemt og lækkert 🙂

Ingredienser til ca 1 kg nakkesteg: Til lage:

  • ca en liter vand
  • 2 spsk salt
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk merian
  • 2 stk allehånde
  • nogle peberkorn
  • enebær
  • ½ tsk flormelis

Krydderier til at gnide i kødet:

  • 2 – 3 tsk røget paprika, alm. paprika kan også bruges
  • salt
  • 2-3 stk allehånde
  • 3 – 4 stk peber
  • ½ tsk koriander
  • 2 stk enebær
  • lidt merian, ca 1 tsk

Fremgangsmåde:

  1. Kom vand og krydderier til lage i en skål.
  2. Bland sammen og kom kødet i til sidst.
  3. Hæld mere vand i hvis det ikke dækker kødet.
  4. Lad stå i køleskabet 12 – 24 timer. Mit kød fik over 24 timer.
  5. Knus krydderier i en morter.
  6. Tør kødet og gnid krydderier i det.
  7. Kom kødet i skinkekogeren og kom den i en høj gryde.
  8. Kom koldt vand i gryden, så meget at det overstiger højden af kødet i skinkekogeren.
  9. Varm vandet i gryden så den næsten koger.
    Vandtemperaturen må ikke overstige 97 – 99 grader.
    Dvs. vandet skal ikke koge. Brug evt stegetermometer til at måle temperaturen.
  10. Kog skinken i 2 timer.
  11. Tag skinkekogeren op fra gryden og stil til afkøling og derefter kom den i køleskabet til næste dag.
  12. Tag kødet op af skinkekogeren, skær og voila! Du har din egen hjemmelavet pålæg! 😀
  13. Nyd det med brødet til frokost 🙂
hjemmelavet pålæg

Smager rigtig godt med hjemmebagt bolle og tomat 🙂

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *