Det her er en velkendt tilståelse! Jeg elsker æblekage!
Og jeg har to æblekager som jeg holder mest af. Den ene er Verdens bedste æblekage efter min mors opskriften. Og den anden er den klassiske dansk gammeldags æblekage. 🙂
Den sidstnævnte var en stor overraskelse for mig. Jeg husker stadig den dag jeg sad på en lille restaurant og bestilte noget til dessert, som jeg syntes var sikkert, nemlig æblekage. Stor var min overraskelse da jeg fik et anretningsglas fyldt med noget æblegrød afsluttet med et klat piskefløde.
Siden da har jeg eksperimenteret med den, så i dag laver jeg æblekagen på én måde som virker bedst for mig.
Jeg bruger altid hjemmelavet æblemos til kagen og til raspen tilsætter jeg nogle knuste makroner. Dvs. til én pakke æblekagerasp bruger jeg ca. halvdelen af makronpose.
Personligt syntes jeg, at kagen smager bedst når den har stået i køleskabet natten over. Så jeg laver den altid i god tid. 🙂
Ingredienser:
- 1 l af æbler til æblekagen eller æblemos
- ca. ½ pakke æblekagerasp
- ca 1/4 del af makronpose
- piskefløde
- 1 spsk vaniljesukker, jeg bruger hjemmelavet
Fremgangsmåde:
- Knus makroner og bland dem med raspen.
- Kom lidt af blandingen i bunden af skålen.
- Kom æblemos på og derefter raspblanding igen.
- Fortsæt indtil du ikke har flere ingredienser.
- Pisk piskefløden med vaniljesukker.
- Kom oven på kagen lige før servering.
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂
Hej Tamara, jeg har også polske aner, – derfra mit Millbrath, som egentlig betyder “kære bror”. Min mormor var af taterslægt (fastboende danske sigøjnere), og min mad-læremester. Da jeg lærte at lave æblekage hos mormor, fandtes æblekagerasp ikke som produkt, så det blev lavet af almindelig rasp og sukker, der blev ristet i letbrunet smør. Senere begyndte jeg at kommer revne mandler i også, for det smager endnu bedre end med makroner, der ofte har marcipansmagen fra en syntetisk essens.
Min mor lavede også æblekage, men hun havde altid for travlt, når hun skrællede æblerne, så der kom “stikker” i æblemosen. Og æblemos skal det være til æblekage, altså æbler kogt til mos i meget lidtvand, så man ikke behøver ajævne det som men gør med æblegrød.
Og lige til slut: hvor er dine tasker og indkøbsposer flotte. Som gammel håndarbejds-og husholdningslærer nyder jeg, når yngre mennesker er så dygtige og initiativrige, som du er.
Mange venlige hilsner,
Victoria