Min fridag skulle ikke gå med at lave mad – det har jeg på forhånd besluttet mens jeg kiggede på halvandet kilo skinkekød i tern som jeg købte i Bilka. Gullash var det jeg gerne ville have men denne gang skulle den hygge sig i ovnen mens hyggede mig i haven og nydt det gode vejr.
Du skal have en rigtig stor gryde hvis du vil lave samme mængde kød, jeg brugte min 9 liters støbejernsgryde. Husk der skal låg på gryden.
Ingredienser:
- 1,5 kg skinkekød i tern
- 3 store løg, grovhakket
- 1 stor hvidløg, grovhakket
- 2 squash i tern (ca 250 g hver)
- 2 snackpeber
- 2 dåse flåede tomater
- 1 stor dåse tomatpuré
- 2 sps paprika med røgsmag
- 1 tsk lidt stærk paprika
- salt og peber
- 1 chilipeber
- 1,5 dåse vand
- ca 1 – 2 dl olivenolie
Fremgangsmåde:
- Kom kødet og alt andet, undtagen vandt og tomater, i gryden.
- Rør godt så krydderierne er godt fordelt imellem kødet.
- Kom tomatpuré og flåede tomater samt vand i.
- Rør igen.
- Kom låget på gryden og stil den i ovnen.
- Sæt ovnen på 175 grader.
- Gå og nyd din dag de næste 6 timer.
- Server med en klat creme fraiche. Du kan også servere den med lidt ris eller kartofler hvis du har lyst.