Cacik er en slags sovs som man dypper sit brød i når man bestiller den som apetizer i Tyrkiet. Den kan dog spises til stort set det hele: kød, ris, salat, brød osv. Jeg har altid bestilt cacik da jeg boede i Istanbul, smagen af hvidløg blandet med agurk og dejlig cremet yoghurt er simpelthen dejlig efter min mening.
Her er hvordan jeg laver den.
Ingredienser:
- ca. ½ l yoghurt (jeg brugte græsk yoghurt)
- 1 stor agurk, vasket og hakket på mandolinjern
- 1 tsk salt
- 3 fede hvidløg
- lidt olivenolie
- og lidt koldt vand hvis man vil have den lidt tyndere
Fremgangsmåde:
- Kom yoghurten i en skål.
- Pres hvidløg igennem hvidløgspresseren og kom den i yoghurten.
- Kom salt på agurker, bland sammen og kom det hele i yoghurten.
- Bland godt indtil det vil have en dejlig, cremet konsistens.
- Tilsæt evt. lidt vand hvis du vil have den lidt tyndere.
- Lige før serveringen kom lidt olivenolie ovenpå.
Nyd din cacik med det du lige har lyst til 🙂
Velbekomme!