Cacik.

Print page

Turkisk cacik

Cacik er en slags sovs som man dypper sit brød i når man bestiller den som apetizer i Tyrkiet. Den kan dog spises til stort set det hele: kød, ris, salat, brød osv. Jeg har altid bestilt cacik da jeg boede i Istanbul, smagen af hvidløg blandet med agurk og dejlig cremet yoghurt er simpelthen dejlig efter min mening.

Her er hvordan jeg laver den.

Ingredienser:

  • ca. ½ l yoghurt (jeg brugte græsk yoghurt)
  • 1 stor agurk, vasket og hakket på mandolinjern
  • 1 tsk salt
  • 3 fede hvidløg
  • lidt olivenolie
  • og lidt koldt vand  hvis man vil have den lidt tyndere

Fremgangsmåde:

  1. Kom yoghurten i en skål.
  2. Pres hvidløg igennem hvidløgspresseren og kom den i yoghurten.
  3. Kom salt på agurker, bland sammen og kom det hele i yoghurten.
  4. Bland godt indtil det vil have en dejlig, cremet konsistens.
  5. Tilsæt evt. lidt vand hvis du vil have den lidt tyndere.
  6. Lige før serveringen kom lidt olivenolie ovenpå.

Nyd din cacik med det du lige har lyst til 🙂

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *