Banankage.

Print page

Step9

Banankage har altid været et hit hjemme hos os. Da Patrick var lille bagte jeg den næsten hver weekend, han var simpelthen så glad for den 😀 . Engang har banankage dannet bundt i hans fødselsdags lagkage, med en grøn glasur ovenpå, blev den til en fodboldbane 😀 . Ja, jeg bagte den så tit, at jeg havde slet ikke behøv for at læse opskriften, for jeg kunne den udenad, også hvis man vækkede mig midt om natten 😀

Nu bager jeg den kun engang imellem, Patrick er for længst flyttet hjemmefra og vi ser ham ikke så tit, heller ikke hans venner som ligeledes var meget glade for kagen. Men Michael lover engang imellem sine elever en kage, og det er altid en banankage jeg bager il dem. 🙂

Nu skal I have opskriften.

Ingredienser:

  • 225 g fedtstof (margarine eller smør)
  • 460 g sukker
  • 4 æg
  •  5 bananer (ca 500 g) de skal være meget modne, gerne med pletter på
  • 100 g havregryn eller 50 g havregryn og 50 g nødder. Jeg giver dog ikke nødder pga allergi
  • 1,25 dl kærnemælk
  • 375 g mel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker. Jeg giver som regel lidt mere men hjemmelaver vaniljesukker.
  • ½ tsk salt
  • ca 200 g chokolade til pynt (mindre kan sagtens gøre det) eller glasur af 100 g flormelis, 2 tsk kakao og 2 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på 175 – 180 grader.
  2. Pisk fedtstoffet og sukker sammen til en ensartet, hvid masse. Jeg gør det med en elpisker.
  3. Tilsæt æggene én ad gangen mens du pisker.
  4. Mos bananerne og kom dem i. Jeg moser dem ikke, min el-pisker kan sagtens klare dem hvis jeg bare deler dem i mindre stykker.
  5. Kom havregryn (eller blanding af havregryn og nødder) i og pisk stadig.
  6. Kom kærnemælken i, op pisk 🙂
  7. Bland mel, natron, vaniljesukker og salt sammen og kom dem i massen mens du pisker.
  8. Pisk det hele til en ensartet dej.
  9. Kom dejen på en stor bradepande (beklædt med bagepapir) eller to mindre og bag i ca. 30 -35 minutter i forvarmet ovn.
  10. Når kagen er bagt (husk at tjekke med en pind, den skal være tør når du stikker kagen med den og tager den ud af kagen) tag den ud af ovnen og fordel chokoladen ovenpå.
  11. Stil den i ovnen igen og bag i endnu 3 minutter, på den måde bliver chokoladen blød.
  12. Tag kagen ud af ovnen og fordel den bløde chokolade over hele kagen.
  13. Afkøl og spis! 😉

Velbekomme!

Her er galleri hvor I kan se hvordan jeg gjorde.

Husk at sende et billede af din kage hvis du har bagt den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *