Jeg købte én kogebog i genbrugsen 😀
Én bog fra 1973, fyldt med fede opskrifter som er næsten LCHF opskrifter 😀
Den har inspireret mig til at lave disse baconruller, som min familie er bleven meget vildt med! 😀
Opskriften er nok til to dage for os, to voksne og et barn på næsten 6. Jeg kunne virkelig ikke spise mere end to ruller.
I dag brugte jeg hakket kyllingekød. Faktisk købte jeg en pakke udbenet kyllingelår, med krydderier til at lave pulled pork ud af dem, men lavede altså disse dejlige baconruller i stedet for. Du kan sagtens bruge hvilken som helst hakket kød. Jeg vil dog ikke bruge æg til at binde kødet med hvis jeg skulle bruge oksekød. Rullerne bliver simpelthen for hårde.
Jeg begyndte med at forberede rullerne aftenen før, hvor jeg marinerede kødet først, du kan sagtens springe denne etape over og bare krydre kødet når du er i gang med at lave resten.
Ingredienser:
- 800 g hakket kyllingekød, jeg brugte udbenet kyllingelår som jeg hakkede selv
- lidt røget bacon, ca 150 gram
- dine favorit krydderier, fx grillkrydderier
- olivenolie (ca 1 dl)
- 2 æg
- 2 løg, jeg brugte 1 rødløg og en alm. løg
- 2 pakker bacon i strimler = 16 stykker
- 2 store porrer
- 1 hvidløgshoved
- 500 g champignon
- 0,25 l piskefløde
- 1 dåse flåede tomater
- 3 tsk (med top) pesto
Fremgangsmåde:
- Kom kødet i en skål, kom krydderier samt olivenolie over og vend det hele sådan, at det hele er smurt i olien og krydderierne. Hvis kødet er hakket kan du stadig blande olien og krydderierne i den aftenen før.
- Lad stå i køleskabet natten over.
- Hak kødet, jeg hakkede også bacon og løgene til sidst.
- Kom æg, løg i samme skål som kødet, bland godt. Tilsæt evt. 2 fede presset hvidløg.
- Lad kødet hvile i køleskabet mens du forbereder porrer og champignon.
- Rens porrerne og skær dem i ringe. Kom dem i bunden af en ovnfast fad.
- Rens champignon, del dem i halve og kom dem ovenpå porrerne.
- Blend piskefløde, tomater og pesto sammen.
- Tag en skive bacon, læg den på din ene hånd sådan, at du har den ene ende hængende.
- Tag en portion af kødet med en spiseske, prøv at forme den til en aflangt bolle hvis du kan, kødet er ikke fast i det, men det kan godt lade sig gøre. Læg bollen på bacon og rul resten af bacon over.
- Læg din første rulle i fadet ovenpå champignon. Og fortsæt indtil der ikke er mere fars/bacon.
- Hæld tomatsovsen ovenpå.
- Bag i forvarmet ovn, 200 grader, i ca 1 time.
- Server gerne med strimlet squash (i stedet for kartofler), tzatziki og din yndlings salat. 🙂
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂
Hej…. Sikke nogle lækre opskrifter og dejlige billeder du har😉
Denne ret lyder fuldstændig fantastisk og hvor er det godt med inspiration fra gamle kogebøger:-)
Har du erfaring med at fryse den færdige ret og så varme igen i ovnen?
Jeg laver ofte store portioner, fryser ned og tager op, så det blot kan sættes i ovnen på en travl dag. Tak:-)
Mvh Kristina
Hej Kristina,
Tusind tak skal du have! <3
Lige baconruller har jeg ikke prøvet at fryse men mon ikke det sagtens kan lade sig gøre?
Altså jeg fryser alt ned hvis der er noget til overs, og det her er næsten som boller i karry 😉 Så frys dem bare.
venlig hilsen,
Tamara
Hej Tamara.
Jeg har i dag prøvet, at lave dine bacon ruller af kyllingefars (færdiglavet) , uhm de blev gode. Nu glæder jeg mig til, at prøve dine opskrifter af. Mvh Alice
Hej Alice,
Det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Tusind TAK fordi du gav dig tid til at skrive om din oplevelse 🙂
Kh,
Tamara
Hej Tamara
Jeg har prøvet dine Baconruller, men havde kun hakke okse hjemme, men de blev fantastiske alligevel, jeg stegte løg, porre, champignon og kom ½ delen af det i farsen, samt porre og resten af blandingen i bunden af fadet og fik squash spaghetti og tomater til. ALT er spist op 🙂
Helle