Jordbærsorbet

Print page
Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Denne sorbet har jeg lavet for første gang. Normalt plejer jeg at lave en almindelig jordbær is men denne gang fik jeg lyst til at prøve sorbet, og jeg kan sige dig! Det er i hvert faldt ikke sidste gang 🙂

Opskriften er, som alle andre is opskrifter, fra bogen “Ismageriet” af Kim Tøvlesø Simonsen.

Ingredienser:

  • 400 g friske eller frosne jordbær, jeg brugte frosne
  • 100 g sukker
  • 3,6 dl sukkerlage
  • 2,4 dl vand
  • saft af ½ citron

Fremgangsmåde:

  1. Kom bærrene i en skål, held sukker over og lad dem stå nogle timer eller natten over. Jeg lod dem stå ca. 5 timer indtil de tøede op.
  2. Blend dem godt sammen med sukker, vand, saften af citron og sukkerlage.
  3. Kør på ismaskine.
  4. Hvis du ikke har en ismaskine kan du komme massen i fryseren og røre rundt hver halve time. Den skal have ca. 2 timer i fryseren.

VELBEKOMME!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *