Racuchy – polske klatkager med gær og æble

Print page

Racuchy

Her de næste Polske klatkager. Disse her er en minde fra barndommen. Tit og ofte har min mor eller mormor lavet dem til frokost eller eftermiddagsmad. De er super lækre mens de er varme, direkte fra panden. Bedst med flormelis, med eller uden marmelade, eller med creme fraiche 🙂 Mums!

Her er hvordan jeg laver dem.

Ingredienser (til ca. 16 stykker):

  • 5 dl mel
  • 3,5 dl fingervarm mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 1 stort æble eller to mindre, revet med skal
  • olie til stegning

Desuden flormelis, marmelade eller creme fraiche til at servere med.

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel med saltet.
  2. Lav en fordybning i midten og smuldr gær, drys med sukker og lidt fingervarm mælk.
  3. Lad det hæve et par minutter.
  4. Kom de resterende ingredienser i og bland det hele godt med en ske.
  5. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter indtil den fordobler størrelsen.
  6. Tag dejen med en ske og læg den på panden.
  7. Bag et par minutter (eller indtil de er brune) på hver side, fire ad gangen. Jeg bager altid på to pander, så går det hurtigere 🙂
  8. Server varme, helst direkte fra panden, med flormelis og marmelade på eller med creme fraiche.

image_10

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *