Nogle gange laver jeg pandekager med æbler og havregryn, simpelthen for at gøre dem mere spændende, og ikke mindst, mere mættende.
I Polen laver man tit de såkaldte klatkager med alt muligt i, men jeg syntes, at det er ret besværligt at lave dem og derforlaver jeg dem større, dvs. pandekager.
Det har jeg også gjort i dag, og jeg gjorde sådan:
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 300 g mel
- 1 stort æble
- 1 tsk salt
- ca. ½ dl sukker
- 1 tsk. vanillesukker
- kærnemælk, indtil dejen har konsistens som tyk fløde (ca. 0,75 l)
- 1½ tsk natron
- 2 æg
- ca. ½ dl olie, jeg brugte solsikkeolie
Fremgangsmåde:
- Kom mel, sukker, havregryn og salt i en skål.
- Riv æblet (med skræl) og kom det i skålen med melet.
- Kom kærnemælken samt æggene og olie i og rør det hele godt. Hæld kun så meget kærnemælk så dejen har en konsistens som en tyk fløde.
- Kom natron i og bland godt.
- Steg på en slip let pande, uden olie.
Server med creme fraiche og syltetøj.
Velbekomme!