For første gang i år grillede vi en kylling i går. Den var ret stor, så noget af den blev tilbage (en hel lår og en halv bryst). Det var dog ikke nok til, at vi kunne nøjes med pommes frittes til i dag. Så hvad går man efter en lang og hyggelig dag hos veninder mens ens familie var i Legoland? Selvfølgeligt en tærte! 🙂
Her er hvordan jeg gjorde i dag 🙂
Ingredienser til dejen:
- ca. 100 g hvedemel
- ca. 60 g fin rugmel
- 100 g smør
- ca. 3 spsk vand
Ingredienser til æggemassen:
- 5 æg
- 1 dl mælk
- ca. ½ dl piskefløde (det var det jeg havde i køleskabet)
- salt
- peber
Ingredienser til fyldet:
- rester af grillet kylling, skåret i små stykker
- ca. 300 g frossen spinat
- 1 løg
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser til dejen skal i foodprocessoren og så får man en klump dej der skal hvile lidt i køleskabet (bare lige lidt). Har du ikke en foodprocessor, kan du hakke smørret i melet, tilsætte vand og ælte det hele hurtigt sammen i hånden.
- Mens dejen hviler i køleskabet tø spinatten op og hak løget.
- Svits derefter først løg på panden, så den er klar og kom spinatten i. Svits indtil der ikke er mere væde i spinaten.
- Lav æggemassen.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør tærteformen med smør/olie eller lign. Jeg bruger altid flydende margarine, det er så nemt.
- Tag dejen af køleskabet og rul den ud så den passer til din tærteform.
- Fordel spinaten og løg på dejen. Og derefter kylling ovenpå.
- Hæld æggemassen over.
- Bag ca. 35 – 40 minutter indtil overfladen begynder at blive brun.
- Server med lidt salat.
Velbekomme!