Turkisk Pilaf

Print page

Turkisk Pilaf

Ingredienser:

  • 2,5 dl langkornet ris
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 2 tbsp boghvede eller vermicelli (jeg brugte boghvede)
  • ca. 5 dl vand eller kylling-bullion
  • 1 tsk salt
  • evt. 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Skyl risen grundigt og lad den dryppe af.
  2. Kom olien og smørret i en varm gryde sammen med boghvede eller vermicelli.
  3. På svag varme steg dem langsomt.
  4. Når de begynder at tage farven tag gryden af varmen og kom risene i.
  5. Kom gryden på varmen igen og steg risene i 3 – 4 minutter.
  6. Til sidst kom vand/kylling-bullion i og kog under låget indtil al væden bliver opslugt af risen.
  7. Rør engang imellem.
  8. Lad risen stå ca. 10 minutter før den serveres.
  9. Hvis du tilsætter 1 tsk citronsaft til vandet bliver risene blanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *