Ingredienser:
- 2,5 dl langkornet ris
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 2 tbsp boghvede eller vermicelli (jeg brugte boghvede)
- ca. 5 dl vand eller kylling-bullion
- 1 tsk salt
- evt. 1 tsk citronsaft
Fremgangsmåde:
- Skyl risen grundigt og lad den dryppe af.
- Kom olien og smørret i en varm gryde sammen med boghvede eller vermicelli.
- På svag varme steg dem langsomt.
- Når de begynder at tage farven tag gryden af varmen og kom risene i.
- Kom gryden på varmen igen og steg risene i 3 – 4 minutter.
- Til sidst kom vand/kylling-bullion i og kog under låget indtil al væden bliver opslugt af risen.
- Rør engang imellem.
- Lad risen stå ca. 10 minutter før den serveres.
- Hvis du tilsætter 1 tsk citronsaft til vandet bliver risene blanke.